Knekkebrød


Sprøe knekkebrød er en deilig start på dagen.
Denne oppskriften er mine favoritt knekkebrød, 
du kan bytte ut mandlene med f.eks hasselnøtter eller en blanding av nøtter.

Det er viktig å fordele deigen godt utover for å få tynne sprø knekkebrød.

125 gr mandler (jeg bruker ferdig mandelmel, og helst fettredusert mandelmel)
3 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
5 dl vann

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. La røren svelle 5-10 minutter.
Bruk en slikkepott og fordel deigen utover på 2 bakepapir kledde stekebrett.
Skjær i ruter til små knekkebrød. (jeg deler hvert brett i 12 ruter)
Stek begge brettene i varmluftsovn ved 160 grader i 35 minutter. 
Bytt plass og stek videre i 35 minutt.
Avkjøl knekkebrødene, er de ikke tørre la de stå i ovnen å tørke på ettervarmen.
Oppbevar i tett boks.




Kommentarer